Ministerul Apărării din România a făcut, miercuri, o donație cu materiale de protecție sanitară pentru ministerul Apărării din Republica Moldova.
„Ministerul Apărării Naționale a donat Ministerului Apărării al Republicii Moldova materiale de protecție sanitară, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19. Astfel, reprezentanții MApN au predat miercuri, 6 ianuarie, omologilor din Republica Moldova echipamente de protecție sanitară (combinezoane, măști tip FFP2, măști chirurgicale și viziere), precum și alte bunuri de uz sanitar.
Această nouă tranșă de materiale donate vine în completarea demersului inițiat în luna aprilie 2020 și face parte din pachetul de măsuri de sprijin al cetățenilor din Republica Moldova reiterat de către Președintele României cu ocazia recentei vizite la Chișinău.
Astfel, este reconfirmat angajamentul României de susținere a autorităților Republicii Moldova și sprijinul concret al eforturilor acestora de combatere a efectelor crizei pandemice”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de MApN.
Potrivit sursei citate, la sfârșitul lunii aprilie 2020, Ministerul Apărării Naționale a contribuit cu personal medical și 10 izolete produse în România, ca parte a efortului inițiat de autoritățile statului român pentru sprijinul Republicii Moldova în prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2.
Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită oficială la Chișinău la sfârșotului anului, la invitația noului președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. A fost prima vizită la nivel înalt primită de Maia Sandu, după preluarea mandatului de președinte. Klaus Iohannis și Maia Sandu au discutat, cu ocaziei vizitei oficiale la Chișinău efectuate de președintele român, două teme de interes: sprijinul oferit de România vecinului de peste Prut pentru dezvoltarea economică și continuarea drumului european.
Președintele Iohannis a anunțat și un nou sprijin masiv pentru Republica Moldova: 200.000 de doze de vaccin anti-Covid, ajutoare financiare nerabursabile, echipamente și medicamente, plus 6.000 de tone de motorină pentru agricultori